Så nära men ändå så långt borta

Jag hatatr när saker (människor, prylar etc etc) finns inom räckhåll men ändå så långt borta. Hatar de. Men bara rycka på axlarna och gå vidare. Hade nyss nattuppdrag, dvs fest för domarna. Väldigt kul eftersom jag kom närmare en människa en kände något gemensamt, på kompisnivå.

En dålig affär

Jag och mamma tog en sväng förbi i Ikea och fyllde på mitt kök. Högst på min lista stod mått men de var slut! En dålig affär, sa både mamma och jag.

Så nu har jag fina tallrikar, bestik och lite annat smått. Jag älskar att ha ett eget kök. Nu ska jag äta chili corn carne.
puss!

Hemmet är dit man längtar till

Såg ett finsk program imorse. En man sa att dit man längtar till finns ett hem, ett ställe som man är trygg i, och då började fundera på om Stockholm är det för mig och kände efter. Saknar jag Stockholm? Nej. Jag saknar en-två människor och familjen men inte mer. Känner att jag passar in här bättre. Och visst det kommer vara kämpigt här men jag kommer klara det för att jag vet vad jag vill göra. Jag älskar det jag gör just nu. Ska börja plugga, bakar bröd, planerar mat, träffar nya kompisar. Allt flyter. Inget är överdrivet kämpigt som det har varit tidigare.

Så thank Good för att Jönköpings Tekniska Högskola reklamen damp ner i min brevlåda.

Tusen saker ska göras

Ska äta en macka och sen springa ner till tvättstugan för att tvätta. Måste dock springa ner till huset brevid eftersom pyroman eldade upp den som finns i mitt hus. Så tre maskiner för hundratals studerande. Kul. Jag ska även säga att jag bakade bröd igår och gott blev de. Så ska bjuda på en fin brunch till mamma när hon kommer. Hon är så snäll och lämnar min cykel. Tack! Nu upp för den där mackan.

Inspark

Idag skulle det har varit dunken-brännboll men eftersom det regnar så blir det inget. Dunken-brännboll går ut på att gör man fel så får man dricka vin blandat med multivitamin ur en dunk. En rolig lek som borde spelas oftare.

Nu kommer i alla fall ett bildregn. Dogge Doggelito spelade på kåren en kväll, overallcermoni, lekar, nakna killar...

Min vän grodan


I'm so tired!

Jag och Fanny gick på en föreläsning idag som var helt värdelös. Eller inte helt, bullen vi fick var god. Sen god mat på asiaten (namnam) och handla mat. Lyxade till de genom att köpa God Morgon juicie. Så gott!

Nu sova så att man är pigg för morgondagens stadsvandring.

Dagens inspark

Schema:
12:00 Samling
13:00 Akademisk introduktion
17:30 Allsång
21:00 Kårens nattklubb öppen
Fullspäckad dag!

Råslätt, Jönköping = Alby, Stockholm

Jag lyckades visst flytta in i Jönköpings version av Alby. Eller Rinkeby som många säger. Just i mitt trapphus har det brunnit 4 gånger, tror jag. Senast natten till måndagen (min första natt!) och det var lite obehagligt men lägenheter är byggda så att de är en egen brandcell så det är lugnt. Och först nu är brandvarnarna kopplade till räddningstjänsten.
Vad jag vet så är det en pojkvän som är pyroman så det är lite synd att flickvännen (som bor över mig) släpper in honom hela tiden. Så jag tittar lite efter andra boende, dels för att de brinner hela tiden och så är det så långt bort från centrum. Allt händer i centrum.
Men nu tillbaka till insparken. Måndagen var kul och så visade sig att en fadder (andra års elev) har gått i samma högstadie- och gymnasieskola som mig. Så vi känner varandra lite och så finns det en annan kille som jag känner. (Också han från Tumba) Så jag är inte helt lost. Men vi provade gula overaller (asheta!) och gick på kåren (studenternas pub) men jag var lite trött så gick in och vände.
Tisdagen var kul men jobbig. Råkade ut för världens mensvärk så skippade en del av insparken för att kunna sova lite. Och på kvällen var det capsen (ett ölspel) och det var skitkul. Jag förlorade inte lika mycket som Fanny. En jätte härlig tjej som jag lärt känna.
Nu frukost, handla mat och betala räkningar.
En full Fanny!

Insparksvecka - tagga till nu för fan!

Idag börjar skolan, eller okay. Insparksveckan börjar. En massa tävlingar, middagar och pubkvällar är inplanerade. Sweet.

Nu är det dags att att lite frukost och duscha. Sen ta reda på när bussarna åker, lite sent kanske men länstrafikens hemsida funkade inte igår.
Dagens schema:
10:00 Introduktion Högskoleprogram, 2 år
12:00 Lunch
13:00 Overallprovning
!8.30 Välkomnstmiddag
21:00 Kårens nattklubb öppnar
En bild från färden ner igår. Tagen några mil innan Jönköping.

JÖNKÖPING!!!

Nu sitter man i sitt nya rum, allt är nästan uppackat. Två lådor kvar och lite prylar ligger på skrivbordet men det finns ju en dag imorgon med.

Jag bor i en studentlägenhet och delar den med en tjej som heter Cassandra. En trevlig brud som vet allt eftersom som hon tog examen i våras så jag använder henne som lexikon. Hon kan allt. Hela lägenheten är förvånas värt fräsch med tanke på att hela huset är till för festande studenter. Köket är fräscht och jag har typ tre saker av allt så jag får diska ofta och vara snål men det ska nog gå. Så när folk kommer på besök får de ha med sig eget porslin och glas, hahaha.
Laddar upp en sommarbild. Tagen på Trasan ute vid en sjö norr om Nyköping. Ni får inte veta vad stället heter eftersom det är mitt smultronställe.
Puss!

Inte välkommen

Jag är inte välkommen längre. Det år dags att flytta och låta folk vara, de går inte att ändra dem till bättre människor. Jag är inte välkommen längre.

Inflammation

Inflammation i ryggen... Jag är smått handikappad, kan inte röra på mig och än mindre jobba. Och jag som behöver pengarna till J-köping. Men å andra sidan är det skönt med lite vila. Har ju bara haft 2 dagar semester i år! Och de låg inte ens bredvid varandra!
Btw...
Är det någon där ute som har en jacka som de vill bli av med? Har ingen jacka till hösten och pank är jag, så vad som helst funkar så länge de är svart eller grått. Det börjar bli kallt att springa runt i koftor...

vi gick förbi muffinsfabriken

och kom ut med tre jätte muffinsar!!! Choklad, choklad-hallon och hallon-blåbär. Yummi!
Så det ska sjuklingen smälla i sig

Stress Stress Stress

Jag kommer att ha det väldigt stressigt imorgon. Kommer nu att rabbla upp en del: jobba, städa Opeln, hitta en sexkantsnyckel, hitta i Haninge, köpa ett matbord, pressa in det i bilen, byta tändstift på Fården, städa Fården (framförallt gömma ölen!!!), träna (ni läste rätt), tejpa igen ett brännsår (lyckades köra in en brännhet plåt i överarmen), ta bort gammalt nagellack, planera helgen, ta hand om hunden... Det var lite av morgondagen

Go natt, snyggingar!


RSS 2.0